فهرست مطالب

فصلنامه کومش
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 52، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/22
  • تعداد عناوین: 18
|
  • فاطمه پاک، مهدی براتی، مهدیه شکراللهی، پرویز کوخایی صفحات 412-430
    سابقه و هدف
    ایمونولوژی تومور یکی از مهم ترین شاخه های دانش ایمونولوژی سلولی و ملکولی است که طی ده سال اخیر به پیش رفت های شگرف و چشم گیری دست یافته است. تومور توده بافتی است که در نتیجه تقسیم بی رویه و خارج از کنترل سلول های خودی ایجاد می شود. توانایی تکثیر زیاد و تهاجم به بافت های نرمال مجاور و دوردست مهم ترین خصوصیات سلول های توموری هستند. بر اساس نظریه مراقبت ایمنی (Immune surveillance) فعالیت فیزیولوژیک سیستم ایمنی، از طریق شناسایی آنتی ژن های سلول های توموری، منجر به مقابله با تومور و رشد بی رویه آن می شود. این نظریه امروزه به نظریه ویرایش ایمنی (Immunoediting)که نگرشی اختصاصی تر به موضوع است، پیوند می خورد. طبق آخرین مطالعات، سیستم ایمنی دائما در حال وارسی سلول های نرمال بدن است، به طوری که تغییر سلول ها از حالت نرمال (غیر توموری) به توموری را به علت تغییر آنتی ژن های سطحی، تشخیص داده و به حذف آن ها می پردازد. آن دسته از سلول های توموری که بتوانند این تغییرات را از دید سیستم ایمنی پنهان کنند از سرکوب توسط سیستم ایمنی رها می شوند، در نتیجه تعادلی بین فعالیت سیستم ایمنی و تومور برقرار می شود (Equilibrium phase). تومور در مرحله بعدی به سرکوب پاسخ ایمنی می پردازد که مرحله فرار تومور (Tumor escape) نام دارد. در مرحله فرار تومور، ریز محیط اطراف تومور(Tumor microenvironment) محل تجمع سلول های سرکوب گر سیستم ایمنی مانند Treg و Myeloid Derived Suppressor Cells و ملکول های سرکوب گر سیستم ایمنی مانند IL-10،IDOو TGF-β می شود. درک پیچیدگی و مکانیسم عمل تعدیل سیستم ایمنی(Immunomodulation) توسط تومور در تکامل علم بیولوژی سرطان و البته ایمونوتراپی تومور بسیار حائز اهمیت است. در یک استراتژی موفق درمان سرطان، باید سلول ها و ملکول های موثر علیه تومور در ریز محیط اطراف تومور تقویت و مکانیسم های سرکوب گر پاسخ ایمنی در حد امکان مهار شوند.
    کلیدواژگان: ایمونولوژی تومور، آنتی ژن های تومور، مراقبت ایمنی و فرار تومور
  • محمدرضا هواسیان، جعفر پناهی، نجات مهدیه صفحات 431-440
    یکی از کشنده ترین اختلالات چند سیستمی و شایع ترین بیماری مغلوب اتوزومی در سفید پوستان است. علت اصلی این بیماری، جهش در ژن پروتئیی به نام Cystic بیماری فیبروزکیستیک (Cystic fibrosis، CF و یا fibrosis transmembrane conductive regulator) CFTR است. جهش های متعددی در ژن CFTR گزارش شده است که منجر به کاهش کارکرد پروتئین CFTR و بروز فنوتیپ بیماری می شود. شایع ترین جهش، (p.F508del (33/33% مرور می شود. تاکنون، در مجموع 56 جهش در بیماران ایرانی گزارش شده است که هشت مورد آن برای اولین بار گزارش شده اند. هفت جهش شایع ایران به ترتیب فراوانی شامل، c.1677delTA (41/7%)،c.2183_2184delAAinsG (56/5%)،p.N1303K (81/4%)،c.2789+5G>A (44/4%)، p.S466X (44/4%) و p.G542X (07/4%) هستند.
    کلیدواژگان: فیبروز کیستیک، CFTR، جمعیت ایران
  • لیلا فرهنگ نیا، احسان الله غزنوی راد، ندا مولایی، حمید ابطحی صفحات 441-448
    سابقه و هدف
    استافیلوکوک اورئوس عامل طیف وسیعی از عفونت ها،از عفونت های پوستی تا انتشار آن وعفونت های سیستمیک منجر شونده به نارسایی ارگانی ومرگ می باشد.مقاومت دارویی در این گروه از پاتوژن ها یک نگرانی جهانی شده و نیازمند توسعه ی عوامل درمانی جدیداست. لیزوستافینیک نمونه از این عوامل می باشد،لیزوستافینیک باکتریوسین تولید شده به وسیله ی استافیلوکوک سیمولانس است که باعث کشتن سلول های استافیلوکوک اورئوس از طریق تخریب دیواره سلولی استافیلوکوک می شود.هدف از این مطالعه،بیان بالای لیزوستافین اولیه به شکل نوترکیب وبررسی فعالیت ضد استافیلوکوکی آن بر علیه استافیلوکوک اورئوس تحت شرایط آزمایشگاهی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه،ژن لیزوستافین از استافیلوکوک سیمولانس پس از تکثیر با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) در ناقل پلاسمیدیpET32a کلون وبیان شد. پروتئین بیان شده توسط کیتNi-NTA بر اساس کروماتوگرافی تمایلی تخلیص شد.فعایت آنتی باکتریال آن بر علیهیک سوسپانسیون سلولی از استافیلوکوک اورئوس با استفاده از روش کدورت سنجی مطالعه شد.
    یافته ها
    نتایجPCR وتعیین توالی نشان داد که ژن هدف به درستی در ناقل مورد نظر کلون شده است. بیان پروتئین به وسیلهIPTG القا شد و غلظت های بالایی از پروتئین نوترکیب توسط رزین نیکل با فعالیت ضد استافیلوکوکی تخلیص شد.
    نتیجه گیری
    pET32aیک سیستم بیانی کارآمد در بیان پروتئین نوترکیب پیش ساز لیزوستافین در میزبان بیانیE.coli می باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک طلایی، لیزوستافین، کلونینگ مولکولی
  • علی ضابط، رحمن سوری، نجمه رضاییان، شهرام عظیمی صفحات 449-460
    سابقه و هدف
    فعالیت بدنییکی از استراتژی های موثر در کاهش خطر بیماری های مزمن به واسطه بهبود نیم رخ التهابی است. پژوهش حاضر به بررسی و مقایسه تاثیر تمرینات هوازی، سه و پنج جلسه در هفته، بر سطوح شاخص های التهابی فیبرینوژن و پروتئین واکنشی(CRP) C، و نیم رخ لیپیدی در مردان جوان چاق کم تحرک پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کاربردی با روش نیمه تجربی بود. 27 مرد چاق کم تحرک (شاخص توده بدنی 81/2±8/30 کیلوگرم برمترمربع، 3/1±54/20 سال) به طور تصادفی در دو گروه تمرینی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل 16 هفته دویدن با شدت 75-50 درصد ضربان قلب ذخیره،در گروه اول سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60-50 دقیقه و در دیگر گروه تجربی پنج جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 40-30 دقیقه، بود. سطوح سرمیCRP، فیبرینوژن و نیم رخ لیپیدی خون و شاخص های آنتروپومتریکی قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    اجرای تمرینات هوازی، سه جلسه در هفته، علی رغم بهبود ترکیب بدنی (05/0P<) و کاهش غلظت کلسترول (047/0=P)وLDL-C (046/0=P) خون، به تغییر معنی داری در سطوح سرمی فیبرینوژن و CRP منجر نشد (05/0P>). در گروه تمرینیپنج جلسه در هفته ضمن بهبود شاخص های آنترپومتریکی (05/0P<) و نیم رخ لیپیدی خون (05/0P<)، کاهش معنی دار سطوح سرمیCRP (015/0=P) و فیبرینوژن (003/0=P) مشاهده گردید. بنابر نتایج آزمون هم بستگی پیرسون تنها در گروه تمرینی سه جلسه در هفته بین تغییرات فیبرینوژن سرم و تغییرات محیط کمر رابطه مثبت و معنی دار وجود داشت (048/0=P، 670/0=r).
    نتیجه گیری
    اگرچه اجرای تمرینات هوازی در بهبود ترکیب بدنی و نیم رخ لیپیدی سودمند هستند ولی با توجه به کاهش دو شاخص التهابیCRP و فیبرینوژن در گروه تمرینی پنج جلسه در هفته، اجرای این پروتکل تمرینیبرای بهبود چاقی و التهاب در مردان جوان چاق کم تحرک توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ورزش درمانی، فیبرینوژن، پروتئین راکتیو سی، چاقی، مردان
  • مقایسه تاثیرلرزش موضعی و تمرین تقویتی عضلات شکمی بر ضخامت چربی موضعی شکم در زنان جوان سالم
    الهام فاطمی، امیرهوشنگ بختیاری، راهب قربانی، پریناز وهابی، سحر معصومی، زهرا سلیمانیان صفحات 461-468
    سابقه و هدف
    چاقی یکی از مشکلات سلامتی دردنیاویک عامل خطرسازبرای ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی می باشد. از تمرینات تقویتی به منظورکاهش ضخامت چربی موضعی استفاده می شود. هم چنین در مطالعات زیادی تاثیر لرزش عمومی بدن بر کاهش ضخامت چربی تایید شده است، اما مطالعه ای درباره تاثیر لرزش موضعی برضخامت چربی موضعی انجام نشده است. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر لرزش موضعی باتمرین تقویتی عضلات شکمی برضخامت چربی موضعی شکم در زنان جوان سالم بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق تجربی برروی54 خانم جوان سالم که دچار چاقی یا افزایش وزن بودند انجام شد. این نمونه هابه صورت تصادفی در سه گروه کنترل،گروه لرزش موضعی،گروه تمرین تقویتی عضله شکم(سه بار درهفته وبه مدت 12هفته) قرارگرفتند. قبل وبعد از 12 هفته مداخله، ضخامت چربی موضعی شکم و دور کمر اندازه گیری شده و بین گروه ها مقایسه صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین وانحراف معیار ضخامت چربی قبل وبعدازمداخله نشان دادکه ضخامت چربی به طورمعنی داری درگروه لرزش موضعی(05/0p<) و گروه تمرین تقویتی (05/0p<) کاهش یافت. هم چنین میانگین تغییرات ضخامت چربی موضعی شکم درگروه لرزش موضعی از گروه تمرین تقویتی بیش تر بود(05/0p<). میانگین تغییرات دور کمر در سه گروه تفاوت معنی داری را نشان نداد(155/0=p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان دادکه لرزش موضعی وتمرین تقویتی شکم سبب کاهش ضخامت چربی موضعی شکم در زنان جوان سالم می شود. نتایج هم چنین نشان داد که لرزش موضعی درمقایسه باتمرین تقویتی عضلات شکمی تاثیر بیش تری برکاهش ضخامت چربی موضعی دارد.
    کلیدواژگان: لرزش موضعی، چربی موضعی شکم، چاقی، زنان جوان، تمرین تقویتی عضلات شکمی
  • امیر لطافت کار، رضا رجبی، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، هومن مینونژاد صفحات 469-481
    سابقه و هدف
    به نظر می رسد ایجاد ثبات مفصل زانو از طریق هم انقباضی کوادریسپس و همسترینگ در ورزش کاران مبتلا به نقص نوروماسکولار غلبه کوادریسپس ضروری باشد. هم انقباضی و نسبت فعالیت کم تر در کمپارتمان داخلی زانو، این مفصل را در معرض وضعیت والگوس بیش از حد قرار می دهد که آسیب لیگامان صلیبی قدامی (Anterior cruciate ligament،ACL) را تشدید می کند. هدف این تحقیق تعیین تاثیر تمرینات اغتشاشی بر نسبت های فعالیت عضلات همسترینگ و کوادریسپس در ورزش کاران دارای نقص نوروماسکولار غلبه کوادریسپس بود.
    مواد و روش ها
    اندازه گیری های الکترومایوگرافی از عضلات کوادریسپس و همسترینگ (حین اجرای آزمون فرود دراپ بر روییک پا) از 53 ورزش کار (26 نفر گروه کنترل و 27 نفر گروه تجربی) دارای نقص غلبه کوادریسپس (شناسایی شده به وسیله آزمون پرش تاک) در پیش آزمون و پس آزمون به عمل آمد. پس از اجرای شش هفته تمرینات اغتشاشی بر روی گروه تجربی، از آزمون های آنالیز واریانسیک طرفه، تی زوجی و مستقل برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.
    یافته ها
    بعد از اجرای تمرینات اغتشاشی هم انقباضی در کمپارتمان خارجی کاهش و در کمپارتمان داخلی کاهش پیدا کردند (هم در مرحله فیدفورواردی و هم فیدبکی). نسبت فعالیت کمپارتمان داخلی زانو به کمپارتمان خارجی زانو نیز بعد از انجام شش هفته تمرین اغتشاشی در گروه تجربی افزایش پیدا کرد. هم چنین اندازه اثر بالایی در متغیرهای مورد بررسی در پس آزمون مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بهبود هم انقباضی در کمپارتمان داخلی زانو می تواند والگوس زانو و نیروی برشی قدامی را محدود کرده و منجر به کنترل بهینهACL شود. با در نظر گرفتن اندازه اثر بالای به دست آمده در گروه اغتشاشی، پیشنهاد می شود که این تمرینات در اصلاح نقص افراد غلبه کوادریسپس در آینده مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: آسیب های رباط متقاطع قدامی، عضله کوادریسپس، ورزش درمانی، انقباض عضله، مفصل زانو، الکترومیوگرافی
  • حمیدرضا ثامنی، فاطمه کواکبیان، محمدحسن تبریزی امجد، احمدرضا بندگی، بهپور یوسفی، عباس علی طاهریان صفحات 482-492
    سابقه و هدف
    استرس های پره ناتال دارای اثرات گوناگونی بر ویژگی های ساختاری و سیستم آنتی اکسیدانی جنین بوده و اختلالاتی را در تنظیم محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال ایجاد می کنند. پروپولیسیکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های طبیعی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره ی هیدروالکلی پروپولیس ایرانی بر میزان شاخص های استرس اکسیداتیو ناشی از استرس محدودیت حرکتی پره ناتال در مغز جنین موش های صحراییبود.
    مواد و روش ها
    موش های صحرایی ماده باردار از نژاد ویستار، به 6 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه بدون استرس + حلال پروپولیس، گروه استرس + حلال پروپولیس، گروه استرس + پروپولیس با دوز mg/kg 50، گروه استرس + پروپولیس با دوز mg/kg 100 و گروه استرس + پروپولیس با دوز mg/kg 200. در گروه های سوم تا ششم، استرس محدودیت حرکتی به میزان 6 ساعت در روز، از روز 12 تا 20 بارداری اعمال گردید. در روز 21 بارداری پس از خون گیری و خارج نمودن مغز جنین ها، سطح کورتیکوسترون خون و میزان شاخص هایMDA (مالون دی آلدئید)، قدرت آنتی اکسیدانی تام (FRAP)، آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) مغز اندازه گیری شد.
    یافته ها
    استرس مزمن پره ناتال باعث افزایش معنی دار سطح کورتیکوسترون خون و میزان شاخص استرس اکسیداتیوMDA و کاهش معنی دار میزانFRAP، SOD و GPx در بافت مغز جنین های21 روزه نسبت به گروه کنترل می شود. درمان موش های باردار تحت استرس مزمن با عصاره هیدروالکلی پروپولیس ایرانی، به طور معنی داری سطح کورتیکوسترون خون و MDA مغز را کاهش و هم چنین میزانFRAP، SOD و GPx را در بافت مغز جنین ها افزایش داد.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که پروپولیس ایرانی قادر است از افزایش کورتیکوسترون خون وMDA مغز و کاهش عوامل آنتی اکسیدانیSOD، FRAP وGPx بافت مغز در شرایط استرس مزمن دوران پره ناتال جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: پروپولیس، استرس پره ناتال، استرس اکسیداتیو، مغز جنین، موش صحرایی
  • عابدین وکیلی، احمد رضا بندگی، سیعد بیاتی، رویا حسن زاده، یاسین اسدی صفحات 493-501
    سابقه و هدف
    کارنوزین یک دی پپتید اندوژن است که در تعداد زیادی از بافت از جمله مغز بیان می شود و اثرات محافظتی در مقابل آسیب ایسکمی مغزی دارد. با این وجود اثر آن بر خیز مغزی، که یکی از متغیرهای مهم تعیین کننده میزان آسیب های ثانویه پس از سکته مغزی است، به درستی روشن نیست. این تحقیق با هدف بررسی اثر کارنوزین بر خیز مغزی و شاخص های بیوشیمیای اکسیداتیو استرس در یک مدل تجربی ایسکمی مغزی موضعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    ایسکمی مغزی با مسدود کردن موقتی شریان میانی به مدت یک ساعت ایجاد و با کمک جریان سنج لیزری در موش صحرایی تایید شد. ال-کارنوزین در دوز mg/kg.ip 500 و 250 بلافاصله بعد از ایجاد ایسکمی تزریق شد. خیز مغزی و میزان فعالیت آنزیم های سوپر اکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و میزان مالون دی آلدئید 24 ساعت بعد از ایسکمی با روش استاندارد و کیت اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تجویز کارنوزین با دوز mg/kg 250 (36/0±5/81%) و mg/kg 500 (30/0±9/80%)باعث کاهش معنی دار خیز مغزی به میزان 25% و 40% به ترتیب در مقایسه با گروه شاهد (16/0±53/82%) شد (001/0P<). هم چنین، کارنوزین به طور معنی داری فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکساید دیسموتاز و آنتی اکسیدانت کل را افزایش داده و میزان مالون دی آلدئید را در بافت ایسکمی مغز کاهش داد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد، کارنوزین اثر محافظتی در مقابل خیز مغزی در مدل تجربی سکته مغزی دارد. این اثر احتمالا از طریق افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت اندوژن، مهار تولید رادیکال های آزاد و تضعیف اکسیداتیو استرس اعمال می شود.
    کلیدواژگان: کارنوزین، ایسکمی مغز، خیز مغز، اکسیداتیو استرس، موش صحرایی _
  • مرجان مومنی، سعید ولیزاده، راهب قربانی صفحات 502-510
    سابقه و هدف
    سواد اطلاعاتی به مجموعه دانش و توانایی هایی گفته می شود که فرد بتواند نیاز اطلاعاتی خود را به صورت دقیق تشخیص داده، شناسایی کند و آن ها را بر حسب ارتباط با نیاز اطلاعاتی خود بازیابی و ارزیابی کند. در این پژوهش، میزان سواد اطلاعاتی دانشجویان سال آخر مقاطع کارشناسی و دکترای عمومی دانشگاه علوم پزشکی سمنان بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از یک پرسش نامه استاندارد شده سنجش سواد اطلاعاتی استفاده شدکه شامل 55 سوال چند گزینه ای در زمینه اندازه گیری 5 مهارت سواد اطلاعاتی بود که این مهارت ها به وسیلهAssociation of Collage and Research Librariesامریکا تهیه شده وتوسط دانشجویان سال آخر دانشکده های مختلف دانشگاه تکمیل گردید. سوالات، جمعا 87 امتیاز داشت و هر پاسخ صحیح یک نمره و اگر سوالی بیش از یک گزینه صحیح داشت، به تعداد جواب های صحیح نمره تعلق می گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمره سواد اطلاعاتی دانشجویان سال آخر دانشگاه علوم پزشکی سمنان 2/36 (از 87 نمره) می باشد که کم تر از حد متوسط (5/43) بود. هم چنین اختلاف معنی داری بین دانشجویان پسر و دختر و نیز دانشجویان رشته های تحصیلی مختلف از لحاظ میزان سواد اطلاعاتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودن سواد اطلاعاتی دانشجویان از حد متوسط، به نظر می رسد که دانشجویان سال آخر در هنگام فراغت از تحصیل درک کامل و عمیقی از مهارت های سواد اطلاعاتی ندارند و برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی به منظور افزایش سطح سواد اطلاعاتی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، مراکز پزشکی دانشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان _
  • زهرا یعقوبی، صدیقه کهریزی*، محمد پرنیان پور، سقراط فقیه زاده صفحات 511-521
    سابقه و هدف

    کمردرد ناشی از اختلال عمل کرد عضلانی باعث تحمیل هزینه های زیاد درمان می شود. یافتن روش های موثر به منظور بررسی تغییرات فعالیت عضلات یکی از اهداف تحقیقات است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات کوتاه مدت«تمرین فرو بردن شکم به داخل»(AH) و«تمرین هم انقباضی عضلات شکم با هم» (AB) روی فراخوانی عضلات تنه (%MVC)RMSو نیز انحنای کمر در یک تکلیف ایستاده استاتیک در مردان مبتلا به کمردرد غیر اختصاصی بود.

    مواد و روش ها

    در یک تحقیق کارآزمایی بالینی متقاطع، 30 مرد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی با میانگین سنی (43/4±95/27) به روش نمونه برداری ساده و در دسترس به سه گروه با تعداد مساوی(یک گروه کنترل و 2 گروه مداخله)تقسیم شدند. قبل و بلافاصله بعد ازتمرینات ثبات دهنده، انحنای کمر و نیز الکترومیوگرافی سطحی از عضلات تنه به صورت هم زمان در یک تکلیف عمل کردی ثبت شد.

    یافته ها

    بدون لود، در (AH) افزایش فعالیت عضلات لوکال و در AB کاهش معنی دار در فعالیت برخی گلوبال ها مشاهده شد (001/0=P) با اعمال لود در AH کاهش فعالیت لوکال و در AB کاهش فعالیت گلوبال دیده شد(004/0=P).در بدون لود بعد ازAH، انحنای کمر 2 درجه افزایش و با لود کاهشیافت (004/0=P).

    نتیجه گیری

    هر دو تمرین ثبات دهنده کوتاه مدت با قابلیت انتقال به یک تکلیف غیراختصاصی، توانایی اثر گذاری روی عضلات تنه و انحنای کمر و در نتیجه روی وضعیت بدن را داشتند.

  • صفا مشتاق، جواد بهارآرا، سعیده ظفربالانژاد، طیبه رمضانی صفحات 522-529
    سابقه و هدف
    آنژیوژنز برای تکوین جنین و بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیک و پاتولوژیک مثل رشد تومور ضروری است. هم چنین اثر میدان های الکترومغناطیس بر جنبه های مختلف رشد و نمو سلولی مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش اثر توام عصاره آبی زعفران و میدان الکترومغناطیس با فرکانس کم برروی آنژیوژنز حلقه آئورت موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی آزمایشگاهی آئورت موش صحرایی نژاد ویستار را به قطعات 1 میلی متری تقسیم گردید و در ماتریکس کلاژن استخراج شده از دم موش صحرایی کشت داده شد. پس از مشاهده اولین جوانه های رگ زایی از حلقه آئورت در روز سوم نمونه ها به8 گروه طبقه بندی شدند. گروه شاهد، شاهد آزمایشگاهی1(تیمار با PBS)، شاهد آزمایشگاهی 2(تیمار با میدان الکترومغناطیس دروضعیت خاموش) و شاهد آزمایشگاهی 3 (تیمار با PBS ومیدان در شرایط سیستم خاموش)، گروه های تجربی 1 و2 (تیمار توام با میدان 200 گاوس به مدت 2 ساعت و به ترتیب با غلظت های 200 و 300 میکروگرم بر میلی لیتر زعفران) وگروه های تجربی 3 و 4 (تیمار با میدان 200 گاوس به مدت 3 ساعت و به ترتیب با غلظت های 200 و 300 میکروگرم بر میلی لیترزعفران). بلافاصله بعد از تیمار و هم چنین 24 ساعت بعد از نمونه ها با میکروسکوپ اینورت عکس برداری شد. تعداد و طول انشعابات رگی توسط نرم افزارImage J تعیین گردید.
    یافته ها
    میانگین تعدادو طول انشعابات عروقی در نمونه های شاهد با میانگین تعداد وطول انشعابات در نمونه های شاهد آزمایشگاهی 1، 2 و 3 اختلاف معنی دار نشان نداد (05/0P>)، اما تعداد انشعابات عروقی در گروه های تجربی 2 و4 کاهش معنی دار را نشان داد(001/0p<). کاهش میانگینطول انشعابات عروقی در گروه های تجربی 2 و 4(001/0p<) و در گروه های تجربی 1و 3 (01/0p<) معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که زعفران دارای اثر مهاری وابسته به دوز بر رگ زایی است و این تاثیر توسط هم افزایی با میدان الکترومغناطیس طور معنی دار افزایش یافت.
    کلیدواژگان: مهارکننده های رگ سازی، زعفران، آئورت، سلول های اندوتلیال، میدان های الکترومغناطیس، موش های صحرایی _
  • عالیه رضازاده، امیرهوشنگ بختیاری، افشین سماعی، جمیله مقیمی، راهب قربانی صفحات 530-540
    سابقه و هدف
    این مطالعه به منظور ارزیابی ارزش تشخیصی اولتراسونوگرافی عصب مدین با استفاده از شاخص های عصب/تونل و سطح مقطع عصب مدین و مقایسه آن با تست هدایت عصب عضله (Nerve conduction study، NCS) در بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپ (Carpal tunnel syndrome، CTS) طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    هفتاد و یک مچ دارای علائم کلینیکیCTS و پنجاه و پنج مچ سالم به عنوان گروه کنترل در مطالعه شرکت کردند. سطح مقطع عرضی (Cross sectional area، CSA) عصب مدین و کانال مچ در ابتدا و انتهای کانال مچ دست با استفاده از اولتراسونوگرافی اندازه گیری شد. شاخص عصب/تونل در ابتدا و انتهای مچ دست با محاسبه نسبت CSA عصب مدین به CSA کانال مچ محاسبه شد.
    یافته ها
    میانگین شاخص عصب/تونل ابتدا و انتهای کانال مچ به میزان معنی داری در بین افراد مبتلا به CTS و سالم تفاوت داشت (001/0>p). مطالعه نشان داد که بین دو شاخص عصب/تونل ابتدایی و انتهای کانال مچ و هم چنین بین دو شاخص سطح مقطع عصب مدیان و شاخص عصب/تونل در تشخیصCTS تفاوت معنی داری وجود ندارد. نقاط برش تعیین شده شاخص عصب/تونل ابتدای کانال برای موارد خفیف، متوسط و شدیدCTS به ترتیب34/6، 36/6 و 76/6 با حساسیت تشخیصی 4/47، 7/75 و 7/85% و برای شاخص عصب/تونل انتهای کانال به ترتیب 58/6، 58/6 و 61/7 با حساسیت تشخیصی 4/47، 6/67 و 6/78% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایجنشان داد که تکنیک شاخص عصب/تونل با استفاده از اولتراسونوگرافی به دلیل حساسیت و ویژگی پایینی در تشخیص موارد خفیفCTS جای گزین خوبی برای روش الکترودیاگنوستیک نمی باشد. هم چنین مطالعه ما نشان داد که هیچ تفاوت معنی داری بین دو شاخص اولتراسونوگرافی عصب/تونل و سطح مقطع عصب مدین در تشخیصCTS وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سندرم کانال مچ دست، عصب مدین، سونوگرافی
  • یحیی پاسدار، حمیدرضا مظفری، میترا دربندی*، پریسا نیازی، امیر حسین هاشمیان صفحات 541-550
    سابقه و هدف

    تغذیه و عادات غذایی ناصحیح می تواند منجر به اختلال در رشد جسمی، افت تحصیلی و کاهش میزانیادگیری دانش آموزان گردد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت عادات تغذیه ای دانش آموزان و ارتباط آن با پیش رفت تحصیلی آن ها در مدارس ابتدایی شهر کرمانشاه انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی با روش نمونه گیری تصادفی 704 دانش آموز دختر و پسر مدارس ابتدایی شهرک های حاشیه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه دموگرافیک و بسامد خوراک بود. وضعیت چاقی و لاغری با استفاده از صدک BMI برای سن و جنس تعیین گردید.موفقیت تحصیلیبر اساس نمرات درسی و وضعیت دندان ها بر مبنای(DMF) بررسی شد.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان 03/1±6/9 سال،4/48% پسر و 6/51% دختر بودند.شیوع لاغری 7/16%، اضافه وزن2/13 و چاقی 3/4% و میانگین دندان های پوسیده 5/2±42/3 عدد بود.3/3% دانش آموزان بدون صرف صبحانه و 3/17% با مصرف نامنظم صبحانه به مدرسه می رفتند. نمرات درسی دانش آموزان با میزان مصرف شیر و گوشت قرمز(001/0=P)، مرغ(007/0=P)، ماست(01/0=P)، برنج(004/0=P)، سالاد،خرما و آجیل (007/0=P) رابطه مثبت و با آش(03/0=P)، آبگوشت و آش عدس (01/0=P) رابطه منفی و معنی دار داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که بالا بودن میزان سوء تغذیه و الگوی غذایی نادرست در انتخاب و مصرف مواد غذایی به ویژه کم توجهی به مصرف لبنیات،گوشت ها و عدم مصرف صبحانه عوامل تهدید کننده سلامتی بوده و می توانند بر عمل کرد دانش آموزان به ویژه پیش رفت تحصیلی آن ها اثر منفی داشته باشند.توجه بیش تر به تغذیه صحیح و افزایش آگاهی تغذیه ای دانش آموزان و خانواده ها می تواند در موفقیت تحصیلی آنان موثر باشد.

    کلیدواژگان: عادت های تغذیه ای، وضعیت آموزشی، دانش آموزان ابتدائی، مدارس حاشیه شهر، شاخص توده بدن
  • رقیه باقری، خدیجه حکمت*، پروین عابدی، حامد تابش، زهره امیدی فر صفحات 551-556
    سابقه و هدف

    افراد مبتلا به دیابت در معرض کمبود ریز مغذی ها و برخی ویتامین ها می باشند.برهمین اساس به نظر می رسد افراد مبتلا به دیابت بارداری نیز از گروه های در معرض خطر برای کمبود ویتامینA می باشند. پژوهش ها به نتایج متفاوتی در این زمینه دست یافتند. هدف این پژوهش بررسی سطح سرمی ویتامینAدر زنان مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با زنان باردار سالم می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 41 زن باردار مبتلا به دیابت بارداری به عنوان گروه مورد و 41 زن باردار سالم به عنوان گروه شاهد صورت گرفت.دو گروهاز نظر سن، سن بارداری و شاخص توده بدنی همسان سازی و از هر فرد cc5 خون وریدی تهیه و با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی با عمل کرد بالا سطح رتینول سرم تعیین گردید.در نهایت داده ها از طریق آزمون آماری کای اسکوئر و تی تست مورد قضاوت قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین غلظت سرمی رتینول در افراد مبتلا به دیابت بارداریμg/dl 46/0±19/0 و در گروه شاهد با بارداری سالمμg/dl 59/0±25/0 بود.

    نتیجه گیری

    سطح سرمی رتینول در زنان مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری پایین تر بود. این کاهش احتمالا ناشی از کاهش ویتامین های آنتی اکسیدانی از قبیل ویتامینA در زنان مبتلا به دیابت بارداری می باشد.

    کلیدواژگان: دیابت آبستنی، ویتامینA، _ آبستنی
  • ادریس حسین زاده، علیرضا رحمانی صفحات 557-566
    سابقه و هدف
    کادمیوم (Cd)یکی از انواع اصلی فلزات سنگین می باشد که دارای استفاده گسترده ای در عصر صنعتی امروزه است. این فلز سنگین حتی در مقادیر بسیار کم دارای سمیت بالایی است و می تواند منجر به آسیب های کلیوی، فشار خون بالا، اختلالات اسکلتی و تخریب گلبول های قرمز شود. این مطالعه با هدف تولید کربن فعال از تایرهای فرسوده و کاربرد آن درحذف یون های کادمیوم ازمحلول سنتتیک انجام شد.
    مواد و روش ها
    دراین تحقیق تجربی کربن فعال پودری مشتق از تایرهای فرسوده (TDAC) در شرایط آزمایشگاهی تهیه شد. مشخصات ساختاری کربن فعال با استفاده از تکنیک های میکروسکوپ الکترونی پویشی مجهز به EDS آنالیز شد. سطح ویژه آن با استفاده از ایزوترم های Brunauer-Emmett-Teller (BET) و Barret-Joyner-Halenda (BJH) محاسبه گردید. در آزمایشات جذب اثر غلظت یون های کادمیوم، pH، زمان تماس و میزان جاذب بر فرآیند جذب در سیستم ناپیوسته بررسی گردید. هم چنین داده های حاصل از آزمایشات جذب با مدل های ایزوترمی فروند لیچ و لانگ مویرتجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد بازده تولید کربن فعال از تایر فرسوده 32 تا 36 درصد می باشد. ساختار کربن فعال تهیه شده (TDAC) در این مطالعه به طور غالب از عنصر کربن تشکیل شده است (48/76 درصد وزنی). میزان سطح ویژه آن به روش BET و BJH به ترتیبm2/gr046/185و m2/gr446/146می باشد.در آزمایشات جذب افزایش میزان کربن فعال منجر به کاهش مقدار حداکثر مقدار جذب شده (qmax) می شود هم چنین میزان جذب کادمیوم دو ظرفیتی با افزایشpH افزایش می یابد. داده های آزمایشات جذب از مدل ایزوترم جذب فروندلیچ تبعیت می کند (9987/0=R2) و qmax برابر باmg/gr 33/83 بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد تولید کربن فعال از تایرهای فرسوده می تواند دارای منافع اقتصادی و زیست محیطی باشد و به عنوان یک روش مناسب جهت باز یافت تایرهای فرسوده مطرح باشد. کربن فعال تولیدی از تایرهای فرسوده کارآیی بالایی در حذف کادمیوم از محیط های آبی دارد.
    کلیدواژگان: محلول آبی، کادمیوم، کربن فعال، تایرهای فرسوده
  • امید محمدی، محمد رحیمی مدیسه، علی سعدالهی، راهب قربانی صفحات 567-574
    سابقه و هدف
    به منظور بررسی میزان تاثیر سلامت حس موضعی زبان بر کیفیت آوایی واکه های زبان فارسی، بعد از اعمال بی حسی موضعی در سطح و کناره های زبان و در نتیجه تا حدی ممانعت از عمل کرد مکانیسم های فیدبک عصبی طبیعی حین گفتار، تغییرات به وجود آمده در بسامدهای سازه ای آن ها اندازه گیری شد.
    مواد و روش ها
    شش واکه زبان فارسی (/a/، /o/، /u/، /e/، /i/، /æ/) توسط 5 آزمودنی مرد 3 مرتبه، در شرایط طبیعی و بعد از اعمال بی حسی موضعی زبان (با استفاده از محلول موضعی دهانی هیدروکلرید لیدوکایین 2%) با بلندی عادی تولید شد. بسامدهای سازه ای واکه ها (F1 و F2) به وسیله مجموعه نرم افزاری و سخت افزاری استودیو گفتار اندازه گیری و مقایسه شدند.
    یافته ها
    در مورد واکه های /æ/، /u/، /a/ تفاوت مقادیرF1 و F2 قبل و بعد از اعمال بی حسی موضعی زبان به لحاظ آماری معنادارنبود (05/0p<). در مورد واکه /o/ میانگینF1 قبل و بعد ازاعمال بی حسی موضعی زبان تفاوت معناداری نداشت (05/0p<). تفاوت مقدار میانگینF2 در مورد واکه /o/ در شرایط طبیعی و بعد از بی حسی موضعی زبان معنادار بود (05/0p>). مقدار میانگینF2 درواکه /o/ بعد از بی حسی موضعی 262 هرتز کاهش یافت. تفاوت بین مقادیر میانگینF1 و F2 قبل و بعد از بی حسی موضعی زبان در واکه های /e/ و /i/ معنادار بود (05/0p>).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده حس موضعی زبان در تولید برخی از واکه های زبان فارسی تاثیر گذار می باشد. احتمالا سلامت حس موضعی زبان و مدل های طبیعی تولید نقش مهمی در تولید صحیح واکه ها دارند.
    کلیدواژگان: آواشناسی گفتار، بی حسی موضعی، ایران
  • افشین سمایی، امیر هوشنگ بختیاری، جمیله مقیمی، مجید میرمحمدخانی صفحات 575-583
    سابقه و هدف
    استفاده از پرسش نامه Rivermead Mobility Scale (RMI) برای ارزیابی سطح تحرک بیماران نورولوژیک معمول است. از آن جائی که نسخه فارسی این پرسش نامه موجود نیست، این مطالعه به منظور تهیه نسخه فارسی RMI و ارزیابی پایائی و اعتبار آن برای سنجش میزان تحرک در بیماران مالتیپل اسکلروز (MS) طراحی گردیده است.
    مواد و روش ها
    نسخه فارسی پرسش نامه RMI به روش ترجمه و بازترجمه از روی نسخه انگلیسی آن تهیه گردید. در یک مطالعه مقطعی 43 بیمار مبتلا به مالتیپل اسکلروز نسخه فارسی RMI و پرسش نامه استاندارد شدت خستگی را در دو جلسه به فاصله 2 هفته تکمیل کردند. علاوه بر آن، سه آزمون عمل کردی شامل: آزمون زمان طی مسافت 25 فوت و آزمون برخاستن و نشستن مجدد روی صندلی پس از طی مسافت 3 متر و آزمون مسافت طی شده در 2 دقیقه راه رفتن تند نیز توسط ایشان در جلسه اول انجام شد.
    یافته ها
    هم بستگی تکرارپذیری در دو جلسه متوالی بین یکایک سئوالات پرسش نامه از 716/0 تا 951/0 و برای نمره کل 877/0 بود. ضریب هم بستگی بین هر یک عناوین پرسش نامه با نمره کل از دامنه 426/0 تا 903/0 (005/0p<) متغیر بود. نسخه فارسی RMI ضریب هم بستگی خوب تا عالی با شدت خستگی (در جلسه اول 734/0-=r و در جلسه دوم 746/0-=r)، با آزمون عمل کردی زمان 25 متر راه رفتن (806/0-=r)، با آزمون زمان برخاستن و طی مسافت 3 متر و برگشتن و نشستن روی صندلی (851/0-=r) و با آزمون مسافت طی شده در 2 دقیقه (795/0=r) مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان می دهد که نسخه فارسی پرسش نامه RMI حاکی از پایائی، اعتبار ساختاری و سازگاری درونی خوب برای ارزیابی سطح عمل کرد بیماران ایرانی مبتلا به MS است. مطالعات بیش تری برای بررسی اعتبار آن در اندازه گیری تحرک در دیگر بیماران نورولوژیک فارسی زبان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: ام اس، ارزیابی ناتوانی، محدودیت تحرک، پرسشنامه ها، تکرار پذیری نتایج پژوهش، ایران
  • مقایسه اثر حفاظتی عصاره آبی پروپولیس ایرانی در مدل بیماری پارکینسون القا شده توسط 6-هیدروکسی دوپامین در موش صحرایی نر با ال دوپا: ارزیابی رفتاری و بافت شناسی
    منوچهر صفری، لیلا بادبان، حمیدرضا ثامنی، احمدرضا بندگی، علی رشیدی پور، عباسعلی وفایی صفحات 584-591
    سابقه و هدف
    بیماری پارکینسون یک اختلال نوروپاتولوژیک شایع و پیش رونده است که به علت تحلیل رفتن سیستم دوپامینرژیک بخش متراکم جسم سیاه ایجاد می شود. با توجه به نقش رادیکال های آزاد و عوامل اکسیداتیو در ایجاد این بیماری، به نظر می رسدکه عصاره آبی پروپولیس با داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی بتواند مانع از تخریب نورونی شود. در این مطالعه اثرات نوروپروتکتیو تجویز داخل صفاقی عصاره آبی پروپولیس ایرانی در مدل تجربی بیماری پارکینسون با ال دوپا مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق 40 سر موش صحرایی نر بالغ به طور تصادفی به 8 گروه نرمال، پارکینسونی (ضایعه دیده)، گروه های پارکینسونی و تحت درمان با دوزهای mg/kg 50 و 100 عصاره آبی پروپولیس، گروه های پیش درمان با دوزهای mg/kg 50 و 100 عصاره آبی پروپولیس، گروه پارکینسونی و تحت درمان با mg/kg 10 ال دوپا و گروه شم (SH)تقسیم شدند. مدل اولیه بیماری پارکینسون توسط تزریق 4 میکروگرم 6-هیدروکسی دوپامین به داخل استریاتوم طرف چپ ایجاد گردید. دو گروه پیش درمان از 2 هفته قبل از ایجاد بیماری روزانه mg/kg 50 و 100 عصاره آبی پروپولیس ایرانی را به روش داخل صفاقی دریافت کردند. دو هفته پس از ایجاد بیماری گروه های درمانی نیز به مدت 2 هفته عصاره آبی را به صورت داخل صفاقی با دوزهای mg/kg 50 و 100 دریافت کردند. در پایان درمان ارزیابی رفتاری، شمارش نورون های بخش متراکم جسم سیاه در رابطه با همه گروه ها بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج ما نشان می دهد که عصاره آبی پروپولیس ایرانی میزان چرخش های القایی را در گروه های درمانی و پیش درمانی کاهش داده است و هم چنین کاهش تعداد نورون های بخش متراکم جسم سیاه را تخفیف داده است.
    نتیجه گیری
    یافته های ما نشان می دهد که در مدل های آزمایشگاهی، تجویز داخل صفاقی عصاره آبی پروپولیس ایرانی دارای اثر حفاظتی قابل ملاحظه ای در برابر توکسیتی 6-هیدروکسی دوپامین می باشد.
    کلیدواژگان: پروپولیس ایرانی، بیماری پارکینسون، 6 هیدروکسی دوپامین، ال، دوپا _
|
  • Fatemeh Pak, Mahdi Barati, Mahdie Shokrolahi, Parviz Kokhaei Pages 412-430
    Over the past decade, tumor immunology as a main topic of cellular and molecular immunology has achieved a great progress. Malignant tumor is defined by proliferation of the cells which loss proliferation control and invade host tissue causing metastasis. The most important characteristics of tumor cells are high proliferation capacity and invasion. Based on "Immune surveillance" theory, physiologic recognition and distraction of transformed cells is the main function of the immune system. Nowadays according to "Cancer immunoediting" framework theory, the immune system can play a dual role in protection against cancer as well as promoting cancer growth. In the immunoediting process, the immune system checks the normal cells by all surface antigen changes constantly. Immune response can recognize and remove the cancerous cells before they can develop into tumor ("elimination" of cancer). Surviving cancer cells continue to divide rapidly, providing a balance between the immune system and tumor growth (equilibrium phase). Over the time, tumor cells can eventually enter into the third and final phase which is called "tumor escape". The switch from equilibrium to escape phase can be due to either changes in tumor cells in response to immune editing function or because of immune system changes in response to tumor induced immunosuppression. In escape phase tumor microenvironment consists of immune suppressor cells such as Treg and Myeloid Derived Suppressor Cells and immune suppress biomolecules such as IL-10, Indoleamine-pyrrole 2, 3-dioxygenase (IDO) and TGF-β. Deep knowledge on the complexity and mechanisms of immunomodulation in tumor microenvironment is a prerequisite for development of an effective cancer immunotherapy regiment. In an effective cancer treatment strategy immune effector cells and molecules in tumor microenvironment need to be activated whiel tumor induced immunosuppression has to be inhibited.
    Keywords: Tumor immunology, Tumor antigens, Immune surveillance, Tumor escape
  • Mohammad Reza Havasian, Jafar Panahi, Nejat Mahdieh Pages 431-440
    Cystic fibrosis is one of the most lethal multi-system disorders and is the most common autosomal recessive disease in Caucasians. The related protein is named cystic fibrosis transmembrane conductive regulator (CFTR). Various mutations in CFTR gene have been reported to cause CFTR loss of function and diseased phenotype. The most prevalent mutation is ΔF508, deletion of phe at position 508. Here, we briefly explain clinical features and diagnostic methods of the disease firstly, and then the genetics of the disease and its mutations as well as genetic studies in Iranian populations are reviewed. Up to now, totally 56 different mutations have been reported in Iranian patients which 8 of them reported for the first time. Seven common mutations in this population are as follows p.F508del (33.33%), c.1677delTA (7.41%), c.2183_2184delAAinsG (5.56%), p.N1303K (4.81%), c.2789+5G>A (4.44%), p.S466X (4.44%) and p.G542X (4.07%).
    Keywords: Cystic fibrosis, CFTR, Iranian population
  • Leila Farhang Nia, Ehsanollah Ghaznavi Rad, Neda Molaee, Hamid Abtahi Pages 441-448
    Introduction
    Staphylococcusaureus causes a wide range of infections, from skin infections disseminated to systemic infections leading to organ failure and death. Drug resistance in this group of pathogens is a world-wide concern and needs the development of novel agents. Lysostaphin, an example of such a novel agents,is a bacteriocin secreted by Staphylococcussimulans to kill Staphylococcus aureus through proteolysis of the Staphylococcus cell wall.The aim of this study was to high level expression and in vitro evaluation of antistaphylococcal activity of recombinant prolysostaphinprotein under invitro conditions.
    Materials And Methods
    In this experimental study, lysostaphin gene of Staphylococcussimulans was amplified by PCR method, then was cloned and expressed into the expression vector pET-32a. The expressed protein was purified by affinity- chromatography using (Ni-NTA) resin kit. The Study of antibacterial activity against a cell suspension of S. aureuswere was performed using turbidity assay.
    Results
    PCR and sequencing results showed the successful cloning of the target gene into the recombinant vector. The expression of protein was induced by IPTG and high concentration of the recombinant protein with antistaphylococcal activitywas purified using Ni-NTA resin.
    Conclusion
    Our data showed that, the pET32a expression vector is a very efficient system for producing recombinant prolysostaphin protein in E.coli.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Lysostaphin, Molecular cloning
  • Ali Zabet, Rahman Soori, Najme Rezaeian, Shahram Azimi Pages 449-460
    Introduction
    Physical exercise is well recognized as an important strategy for reducing the risk of chronic disease via improving the inflammatory profile. This study examined and compared the influence of three sessions versus five sessions of aerobic training per week on serum levels of C - reactive protein (CRP) and fibrinogen, and lipids profile in young sedentary obese men.
    Materials And Methods
    This study was an applied one with semi-experimental design. Participants included 28 sedentary obese men (BMI: 30.8±2.81 kg/m2,mean aged: 21 years), which were randomly assigned to control group and two training groups: three sessions of running training (50-75% of heart rate reserve) per week for 50-60 minutes in each session, and five sessions per week for 30-40 minutes in each session. Both groups were trainined for a priod 16 weeks. Serum levels of CRP, fibrinogen, and lipids profile and anthropometric indices were measured before and 48 hours after the last training session.
    Results
    Although three sessions of aerobic training perweek significantly changed the body composition (P<0.05), triglycerid (P=0.047) and LDL-C (P=0.048) levels, but no significant changes were observed in CRP and fibrinogen levels. In the five sessions training group, a significant improvement in anthropometric indices (P<0.05) and lipids profile (P<0.05), and a significant reduction of CRP (P=0.015) and fibrinogen (P=0.003) was observed. Furthermore, there were significant correlations between changes in fibrinogen concentrations and changes in waist circumference in the five sessions training group (P=0.048, r= 0.670).
    Conclusion
    Aerobic training is useful for the improvement of body composition and ameliorating lipids profile. However, due to significant decreases in inflammatory biomarkers, CRP and fibrinogen, in the group with five training sessions per week, this training protocol is recommended to attenuate obesity and inflammation in young sedentary obese men.
    Keywords: Exercise Therapy, Fibrinogen, C, reactive protein, Obesity, Men
  • Comparing effects of local vibration and sit-up exercise on abdominal local fat thickness in young healthy women
    Elham Fatrmy, Amirhoshang Bakhtiary, Raheb Ghorbani, Parinaz Vahabi, Sahar Masomi, Zahra Solemanian Pages 461-468
    Introduction
    Obesity is one of the health problems. Obesity, especially abdominal obesity is a risk factor for cardiovascular diseases. Strengthening exercises are usually used to reduce localized fat. Many studies have investigated the effect of whole body vibration on body fat, while there is no study to evaluate the application of local vibration on local fat thickness. The aim of this study was to compare the effect of local vibration and sit-up exercise on abdominal local fat thickness in the young healthy women.
    Materials And Methods
    This experimental study was carried out on 54 healthy young women who were obese or overweight. They were randomly assigned in one of the following three experimental groups: local vibration, sit-up exercise, (3times a week for 12 weeks) and control group (no intervention). The local thickness of abdominal fat and the waist circumference were measured before and after intervention.
    Results
    Mean and standard deviation of local fat thickness before and after intervention showed that abdominal local fat thickness significantly decreased in the vibration (p< 0.05) and Sit-up exercise (p< 0.05) groups. In the vibration group, mean changes of local thickness of abdominal fat was significantly higher than the sit up exercise group (p< 0.05). The mean changes of waist circumference did not show significantly difference between three groups (p=0.155).
    Conclusion
    This study showed that local vibration can reduce abdominal local fat thickness in young healthy women. The results also indicated that local vibration is more effective than exercise alone on the abdominal fat reduction.
    Keywords: Local vibration, Obesity, Abdominal fat, Young women, Sit up exercise
  • Amir Letafatkar, Reza Rajabi, Esmaeil Ebrahimi Tekamejani, Hooman Minoonejad Pages 469-481
    Introduction
    It seems knee joint stability through co-contraction (CC) of hamstrings and quadriceps may be necessary for athletes with quadriceps dominance (QD) neuromuscular deficit. The lower CC and muscle activity ratio in medial compartment of knee can predispose this joint to excessive valgus position that exaggerates anterior cruciate ligament (ACL) injury. The purpose of this study was to determine the effects of perturbation training on quadriceps and hamstring ratios in QD deficit athletes.
    Materials And Methods
    EMG data of quadriceps and hamstrings (during single limb drop landing) of 53 (26 control and 27 experimental) athletes with quadriceps dominance deficit (identified with tuck jump test) acquired in pre-test and post-test. After completing 6 weeks of perturbation training in experimental group, the repeated-measures analyses of variance, independent sample t-test and paired sample t tests used for statistical analysis.
    Results
    After perturbation training, the lateral knee compartment CC decreased and medial knee compartment CC increased (both in feed-forward and feedback phases). The medial to lateral knee compartment ration increased after six weeks of perturbation training. Also in the post test, the higher effect size observed in studied variables.
    Conclusion
    Improvement in CC in knee medial compartment can limit the knee valgus and also anterior shear force that led to ACL optimal control. Considering the extremely large effect size of the perturbation group, we recommend that this program be used in the correction of QD deficit women in future.
    Keywords: Anterior cruciate ligament injury, Quadriceps muscle, Exercise therapy methods, Muscle contraction, Knee joint, Electromyography
  • Hamidreza Sameni, Fatemeh Kavakebian, Mohmmadhasan Tabriziamjad, Ahmadreza Bandegi, Behpour Yousefi, Abbas Ali Taherian Pages 482-492
    Introduction
    Prenatal stresses have different effects on structural features and antioxidant system in the fetus and build up disturbances in the hypothalamus-pituitary-adrenalaxis. Propolis is known as one of the strongest natural antioxidants. The purpose of this study was to investigate the effects of hydroalcoholic extract of Propolis on indices of oxidative stress induced by prenatal stress in the rat fetal brain.
    Materials And Methods
    Pregnant female Wistar rats were divided into 6 groups: Control, stress+Propolis solvent, non-stress +Propolis solvent, stress +Propolis 50 mg/kg, stress + Propolis 100 mg/kg and stress + Propolis 200 mg/kg. In the third to sixth groups, stress was created by restrainer for 6 hours per day from day 12 to day 20 of gestation in the rats. Then, the blood corticosterone and malondialdehyde (MDA), ferric ion reducing antioxidant power (FRAP), superoxide dismutase (SOD) and glutathione peroxidase (GPx) levels in brain were measured on day 21 of pregnancy.
    Results
    Chronic prenatal stress significantly increased blood corticosterone levels and MDA, whileas, reduced the levels of FRAP, SOD and GPx in the brain tissue of 21 days old embryos. Treatment of pregnant rats under chronic stress with extract of Iranian Propolis significantly reduced corticosterone levels in blood and brain's MDA and also increased FRAP, SOD and GPx in the brain tissue from fetuses.
    Conclusion
    Our findings showed that Iranian Propolis prevents from increasing serum corticostrone and brain MDA levels and from decreasing FRAP, SOD and GPx levels in brain under prenatal stress.
    Keywords: propolis, Prenatal stress, Oxidative stress, Fetal brain, Rats
  • Abedin Vakili, Ahmad Reza Bandegi, Saeed Baiati, Roya Hassanzadeh, Yasin Asadi Pages 493-501
    Introduction
    Carnosine is an endogenous dipeptide expressed in many tissues including brain and has a protective effect against ischemic brain damage. However, its effect on brain edema, which is one of the most important variables in determining the amount of secondary brain damage after stroke, is not clear. The present study was conducted to investigate the effect of L-Carnosine on brain edema and oxidative stressbiomarkers in an experimental model of focal cerebral ischemia.
    Materials And Methods
    Under Laser Doppler flowmetry, cerebral ischemia was induced by transient occlusion of middle cerebral artery for 1 hour in rats. L-Carnosine at doses of 250 and 500 mg/kg.ip was injected immediately after induction of ischemia. Cerebral edema and enzymes activity of superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPx) and malondialdehyde (MDA) content were measured 24 hours after ischemia using a standard method and kit.
    Results
    Administration of L-Carnosine at doses 250(%81.5±0.36) and 500 (%80.9±0.30) mg/kg significantly reduced brain edema by 25% and 40% in comparison with the control group (%82.53±0.16), respectively (P<0.001). Additionally, treatment with L-Carnosine significantly reduced MDA content and increased activity of SOD, GPx and total antioxidant capacity in the brain ischemic tissue (P< 0.001).
    Conclusion
    Results showed Carnosine has a protective effect against brain edema in an experimental model of stroke. This is probably due to increase of endogenous antioxidant enzymes, inhibiting free radical generation and attenuating of oxidative stress.
    Keywords: Carnosine, Brain Ischemia, Brain edema, Oxidative stress, Rats
  • Marjan Momeni, Saeid Valizadeh, Raheb Ghorbani Pages 502-510
    Introduction
    According to Association of Collage and Research Libraries (ACRL), information literacy is a set of abilities requiring individuals to "recognize when information is needed and have the ability to locate, evaluate, and use effectively the needed information". The present study was performed to evaluate information literacy levels among final-year students of Semnan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    A standard questionnaire including 55 multiple choice questions about 5 different information literacy skills defined by Association of Collage and Research Libraries was used at the current study. The total score was 87 and each correct answer had one point and if a question had more than one correct answer, the number of correct answers was the score of that question. The questionnaire was filled out by all final-year students who graduated in2012.
    Results
    The results showed that information literacy mean of the students was 36.2 (out of 87), which was less than information literacy average score (43.5). No significant difference was observed between students in regard to gender and their major discipline.
    Conclusion
    Since the information literacy levels of final-year students was less than average score, it seems the student have no a comprehensive and in-depth knowledge of information literacy skills when they are graduating from the university and some workshops and modules would be necessary in order to increase their information literacy.
    Keywords: Information literacy, Academic Medical Centers, Semnan University of Medical Sciences
  • Zahra Yaghoubi, Sedighe Kahrizy, Mohammad Parnian Pour, Soghrat Faghizhzade Pages 511-521
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate shorts effects of two common stabilization exercises the Abdominal Hollowing (AH) and the Abdominal Bracing (AB) on abdominal and back muscle recruitment and behavior of lumbar curvature in static standing tasks.

    Materials And Methods

    In this crossover randomized clinical trial study (RCTs), 30 male (mean age 27/7) with NS-CLBP by convenience sampling were randomlly allocated to 3 equal size groups (2 interventions and one control group). Before and immediately after stabilization training (AH and AB), lumbar curvature and surface EMG activity from abdominal and back muscle was simultaneously recorded, in functional task that contain static standing with and without axial loading (12kg weight).

    Results

    In static standing without axial loading, high EMG activity of local muscle was observed in the AH group and a significant reduction in erector spine (ES) and rectus abdominis (RA) activity in the AB groups. Meanwhile, in regards with axial loading, a reduction of TrA/IO in the AH groups and aslo ES with RA in the AB groups was seen (P<0.05).Lumbar curvature was surprisingly increased 2 degree after AH intervention and significantly decreased with axial loading (P<0.05).

    Conclusion

    Short effects of stabilization training with transferred to untrained tasks have ability to effect on curvature and sequentially on posture.

    Keywords: Abdominal hollowing, Abdominal bracing, Lumbar curvature, Posture, Chronic low back pain
  • Safa Moshtagh, Javad Baharara, Saede Zafar, Balanejad, Tayebe Ramezani Pages 522-529
    Introduction
    Angiogenesis is required for embryogenesis and many physiological and pathological conditions such as tumor growth. The effects of electromagnetic fields on cell development and growth have been investigated. In this experimental study, the synergic effects of saffron aqueous extract and low-frequency electromagnetic field on angiogenesis were investigated on rat aortic ring.
    Materials And Methods
    In this experimental study, Wistar rat aorta was divided into pieces 1 mm and cultured in collagen matrices. On day 3, following observed sprouting angiogenesis the samples were classified into 8 groups: Control group, the first sham-exposed group (treated with PBS), the second sham-exposed group (treated with electromagnetic field off), and the third sham-exposed group treated with PBS and electromagnetic field off, the experimental groups 1 and 2 treated with 200 Gauss field for 2 hours and the concentrations of 200 and 300 µg/ml of saffron, respectively and the experimental groups 3 and 4 treated with 200 Gauss field for 3 hours and 200 and 300 µg/ml of saffron, respectively. All samples were photographed by invert microscope immediately and also 24 hours after the treatment. The number and length of vessels was determined by Image J software.
    Results
    There was no significant differences between the control samples and the laboratory control samples 1, 2 and 3 with regards to average number and length of (P>0.05). However, the number of vessels in experimental groups 2 and 4 showed a significant reduction (P<0.001). Reducing in the average length of vessels between the experimental groups 2 and 4 (P<0.001) and also between the experimental group 1 and 3 (P<0. 01) was significant.
    Conclusion
    Results showed that aqueous extract of saffron has dose dependent inhibitory effects on angiogenesis. This inhibitory effect was increased by the electromagnetic field, suggesting a synergistic effect between them.
    Keywords: Angiogenesis inhibitors, Crocus, Aorta, Endothelial cells, Electromagnetic field, Rats
  • Alieh Rezazadeh, Amir Hoshang Bakhtiary, Afshin Samaei, Jamileh Moghimi, Raheb Ghorbani Pages 530-540
    Introduction
    This study aimed to evaluate the diagnostic value of ultrasonographic median nerve cross-sectional area and median nerve-tunnel indices comparing to nerve conduction study (NCS) test in patients with carpal tunnel syndrome (CTS).
    Materials And Methods
    eventy-one hand with clinical symptoms of CTS and fifty-five healthy hands were participated in the study. The cross sectional areas of the median nerve and carpal tunnel in proximal and distal of carpal tunnel were obtained by ultra sonography. The proximal and distal nerve/tunnel indices were obtained by calculating the ratio between the proximal and distal cross-sectional areas of the median nerve to those of the carpal tunnel.
    Results
    The mean of nerve-tunnel index in the distal and proximal were significantly different between patients with CTS and normal (p>0.001). The study showed no difference between the proximal and distal nerve/tunnel index and also between nerve-tunnel Index and median nerve cross-sectional area. Designated cut-off points of proximal nerve-tunnel index for mild, moderate and severe CTS was determined at 6.34, 6.36 and 6.76 with a diagnostic sensitivity of 47.4, 75.8 and 85.7%, respectively, while the cut-off point of distal nerve-tunnel Index was 6.58, 6.58 and 7.61with a diagnostic sensitivity of 47.4, 67.6 and 78.6%, respectively.
    Conclusion
    The results showed that the nerve/tunnel index is not a reasonable replace for NCS technique, due to its low sensitivity and specificity, especially in mild cases. Also, our study showed no significant difference between using ultra sonography nerve-tunnel index and median nerve cross-sectional area in the diagnosis of CTS.
    Keywords: Carpal tunnel syndrome, Median nerve, Ultra sonography
  • Yahya Pasdar, Hamid Reza Mozafari, Mitra Darbandi, Parisa Niazi, Amir Hosein Hashemian Pages 541-550
    Introduction

    Malnutrition and none healthy dietary habits may lead to physical and mental growth disorder and cognitive function. This study aimed to determine the relationship between dietary habits and educational achievement among primary school children in Kermanshah suburb areas.

    Materials And Methods

    A cross-sectional study was designed and 704 primary school children recruited from the Kermanshah suburb area. Food Frequency and demographic questionnaires applied for data collection. The body weight and height measured and body mass index (BMI) percentile for age and gender were calculated. Educational achievement based on age and dental status of decays, missing and filling (DMF) was also investigated.

    Results

    The average age was 9.58 ± 1.03 years, % 48.4 boy and %51.6 girl. According to the BMI percentiles the prevalence of wasting, overweight and obesity were %16.7%, 13.2 and 4.3% respectively. The number of decayed teeth among children was 3.42 ± 2.5. 3.3 % of children attended to school without having breakfast and 17.3% of them attend with irregular breakfast eating. There was a positive relationship between children average marks and using milk, meat (P=0.001), chicken(P=0.007), yogurt(P=0.01), rice(P=0.004), salad, dates and nuts(P=0.007). A negative significant correlation observed between consumption of traditional soup (P=0.03), stew and lentil soup (P=0.01).

    Conclusion

    High prevalence of malnutrition (over and under) and inappropriate eating habits especially low diary and meat products consumtion with attending in school without having breckfast may negative affect children health and educational atchivements. Healthy eating and increasing more nutritional knowledge of primary school children and parents may help to combat the problem.

    Keywords: Food habits, Educational status, Primary school Children, Suburb area, Body mass index
  • Roghie Bagheri, Khadije Hekmat, Parvin Abedi, Hamed Tabesh, Zohre Omidifar Pages 551-556
    Introduction

    Individuals with diabetes mellitus have been considered as a group at risk of showing deficiency of micronutrients and some vitamins. Accordingly, women with gestational diabetes mellitus (GDM) have also been identified as a group at risk of presenting low levels of vitamin A, however, research in this field has come to different conclusions. The present study aimed to evaluate the relationship of gestational diabetes mellitus with serum level of vitamin A.

    Materials And Methods

    This was a case-control study in which 41 pregnant women with GDM and 41 healthy women were recruited. Two groups were matched regarding age, gestational age and body mass index. A 5 ml venous blood sample were drawn and analyzed with the high performance liquid chromatography for measuring retinol and. At last data were analyzed through Chi-square and t test.

    Results

    The mean serum retinol of the GDM group was 0.46 µg/dl and in the control group it was 0.59 mg/dl (p = 0.01).

    Conclusion

    The level of retinol in the diabetic pregnant women was significantly lower than that in the control group. This reduction may be due to the reduced antioxidant vitamins such as vitamin A in women with GDM.

    Keywords: Gestational diabetes, Vitamin A, Pregnancy
  • Edris Hoseinzadeh, Ali Reza Rahmanie Pages 557-566
    Introduction
    Cadmium (Cd) is one of the main types of heavy metals having wide use in today industrial age. This Heavy metal is very toxic even in very low amount that can cause kidney damage, high blood pressure, bone fraction and destruction of red blood cells. This study was performed with the purpose of producing activated carbon from scrap tires and it’s application to removal of Cd(II) ions from synthetic solution.
    Materials And Methods
    In this experimental study, powder activated carbon derived from scrap tires (TDAC) was prepared under laboratory conditions. Structural properties of TDAC were analyzed using Scanning Electron Microscopy (SEM) coupled with energy dispersive spectrometry (EDS). The special surface area was calculated using Brunauer-Emmett-Teller (BET) and Barret-Joyner-Halenda (BJH) isotherms. In adsorption studies, the effects of Cd(II) ions concentration, pH, contact time and the adsorbent dosage on adsorption process were investigated in batch system. The experimental data were analyzed with Langmuir and Freundlich isotherm models.
    Results
    The results showed that the efficiency of activated carbon production is at 32-36% range. Main component of TDAC is Carbon (76.78%). It’s special surface area using BET and BJH methods are approximately 185.046 and 146.443 m2/g, respectively. In adsorption studies, increasing of TDAC dosage resulted in a decrease in qmax and also adsorption was increased with increasing the pH, Cd+2 ions. The adsorption experimental data complies with Freundlich equation model (R2 = 0.9987) and the maximum amount of adsorption (qmax) was 83.33 mg/g.
    Conclusion
    Results of this study show producing activated carbon from scrap tire can have some economic and environmental advantages and it can be introduced as a suitable method in order to recovery of scrap tires. The produced activated carbon from scrap tires has high efficiency for Cd removal from aqueous solutions.
    Keywords: Aqueous solution, Cadmium, Scrap tire, Activated carbon
  • Omid Mohammadi, Mohammad Rahimi Mediseh, Ali Saadolahi, Raheb Ghorbani Pages 567-574
    Introduction
    In order to evaluate the effects of healthy lingual local sense on the phonetic quality of Persian vowels, changes in their main acoustic features were analyzed following local anesthesia the surface and sides of the tongue to partly block the normal neural feedback mechanisms in speech.
    Materials And Methods
    Six Persian vowels (/a/, /o/, /u/, /e/, /i/, /æ/) were prolonged 3 times using habitual loudness with and without lingual local anesthesia (Lidocaine Hydrochloride Oral Topical Solution, USP (Viscous) 2%) by 5 male speakers. The formant frequencies of vowels (F1and F2) were analyzed and compared using the Speech Studio Package (Laryngograph Ltd).
    Results
    The difference between mean values of F1 and F2 before and after lingual local anesthesia were not statistically different for the /a/, /æ/ and /u/ vowels (p<0.05). The mean value of F1 after local anesthesia was not significantly different for the /o/ vowel (p<0.05); however, the mean value of F2 in the anesthetized condition was statistically different for the /o/ vowel (p>0.05). The mean value of F2 for this vowel was decreased to 262 Hz. The difference between the mean values of F1 and F2 before and after local anesthesia were also significantly different for the /e/ and /i/ vowels (p>0.05).
    Conclusion
    According to our results, lingual local sense has effects on the production of some Persian vowels. Perhaps the healthy local sense of the tongue and normal articulatory models has an important role in the production of vowels.
    Keywords: Local anesthesia, Speech acoustics, Iran
  • Afshin Samaei, Amir Hoshang Bakhtiary, Jamileh Moghimi, Majid Mirmohammad Khani Pages 575-583
    Introduction
    Using Rivermead Mobility Scale (RMI) is common to evaluate the mobility in neurological patients. Since, a Persian version of RMI is not still available, this study was designed to develop Persian-RMI version and evaluate its reliability and validity for mobility assessment in patients with multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    Forty three MS patients completed Persian version of RMI and Fatigue Severity Scale (FSS) in two different sessions with 2 weeks interval. In addition, they completed three functional tests included; a) Timed Get-Up and Go Test (TGUGT), b) Timed 25 Foot Walk Test (T25FWT), and Two-minute Walk Test (2MWT) in the first session.
    Results
    The coefficient of reproducibility of Persian-RMI was ranged from 0.716 to 0.951 for each of items between two sessions and 0.877 for total. The item to total correlation coefficients ranged from 0.426 to 0.903 (P<0.005). Persian-RMI showed a good to excellent correlation with FSS (first session, r = -0.734; second session r = -0.746), T25FWT (r = 0.806), TGUGT (r = -0.851) and 2MWT (r = 0.795).
    Conclusion
    The results confirm internal consistency and construct validity of the Persian-RMI to evaluate mobility index in Iranian patients with multiple sclerosis. However, more study is needed to investigate its validity to evaluate the mobility in other neurological patients in populations with Persian language.
    Keywords: Multiple sclerosis, Disability evaluation, Mobility limitation, Questionnaires, Reproducibility of results, Iran
  • Comparison the protective effects of aqueous extract of Iranian propolis in 6-hydroxydopamine-induced model of parkinsonism in male rat with L-DOPA: A behavioral and histological evaluation
    Manoochehr Safari, Leila Badban, Hamidreza Sameni, Ahmadreza Bandegi, Ali Rashidypour, Abbasali Vafaei Pages 584-591
    Introduction
    Parkinson´s disease(PD) is a common and progressive neuropathological disorder due to degeneration of neurodopaminergic system in substantianigra pars compacta. With regard to the role of free radicals and oxidative agents in PD, it seems that aqueous extract of propolis with antioxidant contents can prevent neural degeneration. In this study, neuroporotective effects of intrapritoneal(ip) injection of aqueous extract of Iranian propolis and L-DOPA were compared in an experimental model of PD.
    Materials And Methods
    In this study, forty male rats were randomly divided into 8 groups: normal(N), lesioned(L), lesionedpropolis-treated 50,100mg/kg(L+propolis), lesioned L-DOPA-treated (L+LDOPA), propolis-pretreated and thenlesioned 50,100mg/kg(pretreatment+L) and sham-operated(SH) groups. The early PD model was induced by unilateral (left) intrastriatal injection of 6-hydroxydopamine (6-OHDA,4 µg/µl of saline-ascorbate). The pretreatment+L groups was received intra-peritoneal (ip) pretreatment of aqueous extract of Iranian propolis (AEP) (50,100mg/kg/daily) for 2 weeks before surgery. Two weeks after surgery, the treatment groups were received ip treatment of AEP(50,100 mg/kg/daily) and L-DOPA(10mg/kg/daily) respectively for two weeks. After two weeks treatment, the animals were tested for rotational behavior and the number of substantianigra pars compacta(SNC) neurons.
    Results
    Our results showed that the aqueous extract of Iranian propolis decrease the rotational behavior in treatment and pretreatment rats and attenuate the reduction of number of SNC neurons.
    Conclusion
    Our finding shows in experimental model of PD, intra-peritoneal administration of aqueous extract of Iranian propolis has remarkably protective effects against 6-OHDA toxicity.
    Keywords: Iranian propolis, Parkinson´s disease, 6, OHDA, L, DOPA